Ontwerp Voor Een Restaurant

Het gebouw bestaat uit een vrij omvangrijke gelijkvloerse bouwlaag (waarin de belangrijkste restaurantfuncties, zoals keuken en gelagzaal, maar ook wc’s, inkom, … zijn ondergebracht), een beperkte verdieping (vooral bedoeld als bureau administratie allerhande en personeelsruimte + twee douche-/ kleedruimtes, waarvan één voor de eigenaars en één voor het personeel) en een kelder als eerder logistieke bouwlaag (vooral voor opslag allerhande, maar ook technische ruimte, koelcel…).

De bouwheer had de uitdrukkelijke wens om het gebouw een ietwat mysterieuze, gesloten uitstraling te geven, die voorbijgangers zou prikkelen en benieuwd maken naar wat er zich in het gebouw bevindt. Het gebouw moest dus enerzijds opvallen, maar het mocht tegelijkertijd ook niet schreeuwerig of visueel ‘te zwaar’ zijn. De kroonlijst van het gelijkvloers is aan de linkerkant van het gebouw op die manier beperkt tot ongeveer 4,40m hoog en is mooi afgelijnd met de onderkant van de dorpel van de ramen op de eerste verdieping van de linkse aanpalende.

Het bovenste deel van de voorgevel is integraal uitgewerkt als ‘groene gevel’ . Die brengt letterlijk heel wat groen in het vrij gesloten straatbeeld, is een blikvanger voor het restaurant en biedt een grote ecologische meerwaarde. Onderaan in de voorgevel is een ‘onzichtbare’ deur ingewerkt. Daarachter is een lift voorzien, omwille van de rolstoeltoegankelijkheid.